Techniek

Techniekplek

Techniekplek.be is een plaats voor leerkrachten techniek (secundair onderwijs) en voor iedereen die iets wil bijleren of inspiratie wil opdoen in verband met techniek! Techniekplek.be is gegroeid uit een bachelorproef van een voormalig student techniek aan de lerarenopleiding van de HOGENT, die in dit kader filmpjes maakte voor het doelmatig, correct en veilig inzetten van gereedschappen.

Hoe doen? Zo doen!

Ben je op zoek naar unieke activiteiten rond wetenschap en techniek voor in de klas of tijdens je vrije tijd? Dan ben is de website Hoe doen? Zo doen! iets voor jou! Je vindt op deze website allerlei activiteiten waarmee je zelf aan de slag kan gaan en bovendien kan je doe-boxen ontlenen.

Deze website is een project van de cel Wetenschapscommunicatie van de HOGENT in samenwerking met de lerarenopleiding van HOGENT. De activiteitenfiches en doe-boxen die je er vindt zijn het resultaat van materiaal dat ontwikkeld werd tijdens onderzoeksprojecten, bacherlorproeven, wetenschapskampen, Kinderuniversiteiten, ...

Hoe doen? Zo doen!